Vinařství Kolby
Jedinečnost polohy a mikroklimatu viniční tratě Kolby dává vínům výjimečnou vůni a chuť. Spojením kvalitní práce na vinici, citu technologa ve sklepě a terroir vinice, který je ovlivněný nedalekou Pouzdřanskou stepí dávají vzniknout osobitým vínům. Ta můžete ochutnat po jejich vyležení, kdy se po 2letém zrání u bílých a 3letém zrání v sudu u červených dostávají na trh.
Veškerou produkci hroznů z vlastních vinohradů sbírají ručně a každé vyrobené víno z daného ročníku lahvují pod jenou šarží.
Náš tip: I přes zajímavou nabídku červených vín, bych si z tohoto vinařství vybral vína bílá. Především burgundské odrůdy zde mají krásný výraz a osloví převážně zkušenější klientelu.
Jakub Adámek
Vinařství Kolby v bodech a číslech
- Vlastní produkce hroznů: 38 ha
- Ročně vyrobeno lahví: 120 000
- Podoblast: Mikulovská
- Významná ocenění: Vinalies Internationales Paris 2014